
1 sb. yıkanmış pirinç
şehriye 2 kaşık
1 kaşık margarin,2 yk.sivıyağ
tavuk bulyon yada haşlanmış tavuk suyunuz varsa onu da kullanabilirsiniz
tuz
YAPILIŞI:
tencereye yağları koyup şehriyeleri ilave edelim ve sehriyeler kızarıncaya kadar pişirelim daha sonra pirinçlerimizi ilave edip üzerine 3 s.b. sıcak su dökelim tavuk bulyonunu ve tuzunu ayarlayalım ve kaynayınca altını kısalım bi 15 dk.sonra bakalım pirincin üzeri gözgöz olmuşsa ve suyunu tamamen çekmisse altını kapatıp tenceremizi üzerini havlu peçeteyle kapatıp kapağını örtelim bi 15 dk.ka dinlemeye bırakıp miskokan pilavımızı servis tabağımıza alalım.afiyet olsun.
1 yorum:
annemın nefıs prınç pılavını anımsatıyor.kımse annem gıbı yapamaz derken sen onu geçtın sanırım.ellerıne saglık harıka gozukuyor.pılav kıvamını tutturmak herkesın harcı degıl sen bunu superrr basarmıısn:)))
Yorum Gönder