Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı ince (köftelik) bulgur
1 litre su
2 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
yeşil soğan
2 su bardağı ince (köftelik) bulgur
1 litre su
2 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
yeşil soğan
1 adet limon suyu
marul, maydanoz
marul, maydanoz
Yapılışı
Kuru soğanları rendeleyip, yağda kavurun.
Taze soğan, maydonoz, dere otunu ince ince kıyın.
Mercimekleri temizleyip, 3-4 bardak suda haşlayın.
Mercimekler haşlandıktan sonra sıcakken içine bulgur ekleyip kabarmasını bekleyin.
Bulgur kabarınca kavrulmuş soğan, tuz, kırmızı ve karabiber, kimyon, salça ekleyip yoğurun.
Son olarak taze soğan, maydonozu karıştırın.
Küçük köfteler yapıp, tabağa dizin ve yeşillikle servis yapın.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder