7 Mart 2009 Cumartesi

BULGUR PİLAVI


Aksama ne yemek yapsam diye düşünüyorken cnm arkadasım sevince sormak geldi aklıma seçenekleri sundum oda arasından bulgur pilavı ve mercimek yemeğini yapmamı söyledi iyikide sormusum tatlım teşk ediyorum sana.

Malzemeler


1 su bardağı bulgur

3 y.k.tel şehriye

2 s.bardağı kaynamış su

1 yk.tereyağ

1 y.k.sıvıyağ

yarım et bulyon

tuz


Yapılışı


Tencereye sıvıyağ ve tereyağ eritilip sehriyeler kızarıncaya kadar karıstırılır.daha sonra yıkanmıs bulgur katılır üzerine sıcak su etbulyon ve çok az tuz ilave edilir et bulyonun içinde tuz olduğudan suyun tadına bakarak atmakta fayda vardır pilav kısık ateşte üzeri göz göz oluncaya kadar pişirilir ve demlenmeye bırakılır.

2 yorum:

Özlem dedi ki...

Ben bulgur pilavına azıcık salça da koyarım, birkaç diş de sarmısak ilavesiyle süper olur. Elinize sağlık.

mavi sofra dedi ki...

evt özlem hnm salçada çok yakısır bulgur pilavına.zengin mutfağimizda yemeği çeşitlendirmek çok güzel.teşk ederim yorumunuz için :)