7 Mart 2009 Cumartesi

BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA


Geçenlerde arkadasımı davet etmiştim ve herzamankinin dısında bişi olsun istedim ve fırın makarna yaptım çok da güzel oldu öyle bilindiği gibi ağır bi yemek de değil yağını ayarlamak sizin elinizde denemenizi tavsiye ederim .
Malzemeler
Yarım paket spagetti yada boru makarna çeşidide olabilir
Makarnayı haşlamak için bir miktar su
4 yemek kaşığı un
yarım paket margarin isteğe göre tereyağ da konulabilir
1/2 su bardağı süt
tuz
az tuzlu beyaz peynir ve rendelenmiş kasar peyniri
Yapılışı
öncelikle makarnalar suda haşlanır birbirine yapışmaması için çok az sııvyağ ve tuz serpilir
haşlandıktan sonra süzgeçte süzülür diğer tarafta tencerede margarin eritilir ve un katılıp kavrulur sonra yavaş yavaş süt ilave edilerek karıstırılmaya devam edilir koyu kıvam elde edene dek içine 1 yk.tuz dökülür ve ocakan alınır.suyu süzülen makarnaya beyaz peynir katılır biraz harmanlanır fırın tepsisine alınıp üzerine beşamel sos yayılır en son kasar peynirle üzerini kapladıktan sonra önceden ısıtılmıs fırın tepsisinde kasarlar eriyene üzerleri kızarana kadar pişirilir.
afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

makarna nefis gözüküyor bende fırın makarnaya bayılırım ellerine sağlık kankimm :)

mavi sofra dedi ki...

saol bitanemm...