23 Kasım 2008 Pazar

MANTI


Herkesin çok sevdiği yemeklerden birisi olan mantıyı denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
2.5 subardağı un
1 yumurta
Tuz
Aldığı kadar ılık su
2 lt kadar su mantıyı haşlamak için
İÇ MALZEME
yarım kg dan biraz azyma
1 adet soğan (rendelenmiş)
Tuz, pulbiber
arzuya göre maydanoz
SOS MALZEMESİ
7 y.k.yoğurt
2-3 diş sarmısak
4 yemek kaşığı tereyağ
Bir miktar pulbiber -nane
YAPILIŞI
Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırıp kulak memesivamında bir hamur yapın.
Hamurun üzerini örtüp malzemeyi hazırlayın.Kıymayı soğan, tuz, pulbiber koyup karıstırın.Daha sonra hamurdan dilediğiniz büyüklükde bezeler alın. Bezeyi fazla inceltmeden ın ve 2-3- santimlik şeritler halinde kesip kareler yapın.Hazırladığınız içten hamurlara koyup şekil verip kapatın. Kaynayan suya bir miktar tuz atıp mantıları haşlayın.Servis tabağına aldığımız mantıların üzerine sarmısaklı yoğut dökün. Daha sonrazarmış naneli,pulbiberli tereyağı gezdirip servis edin.Afiyet olsun

Hiç yorum yok: