11 Ekim 2008 Cumartesi

İSLİM KEBABI

Malzemeler

4 adet ince uzun patlıcan
1 domates
kaşar peyniri rendelenmiş

köftesi için:yarım kilodan az kıyma,1 baş soğan ,ekmek içi ufalanmış, reyhan,karabiber,tuz,kırmızı biber,1 y.k.biber salçası.
sosu için 1.5 y.k domates salçası,kaynamış su,tuz,sıvıyağ,1 diş sarımsak


Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulup uzunlamasına kesilir.(1 patlıcandan 4 yada 5 adet çıkıyor)
sonra bu patlıcanları tuzlu suda bekletip kurulayın ve kızmış yağda kızartın sonra sırayla tepsiye alın,diğer yandan kıymaya diğer malzemeleri ilave edip cevizden biraz büyük köfteler yapın bu köfteleri tencerede 1,5 y.k.domates salçasına kaynar su ilave edin biraz sıvıyağ dökün üzerine tuz koyun ve kaynamaya bırakın 1 diş sarımsağı doğramadan atın.ve köfteleri ilave edip pişmeye bırakın 10 dk kadar köfteler piştikten sonra salçalı sostan alıp kenara ayırın sonra patlıcanı birini düz diğerini yanlamasına üzerine gelecek gibi artı + şekli verin içtekini köftenin üzerine sarın diğer alttakı patlıcanı üzerine kapatın kürdan ile tutturun domates dilimleyin sivri biber de koyabilirsiniz en son olarak kaşar peyniri redeleyip bu güzel kebabı tamamlayabilirsiniz bütün köfteleri aynı şekilde sardıktan sonra fırın kabına salçalı sosu döküp kebabları dizin ve fırında 10 dk kadar peynirin erimesini bekleyin.
afiyet olsun .

Hiç yorum yok: