17 Eylül 2008 Çarşamba

FIRINDA LEVREK


Herkese Hayırlı Ramazanlar

Ramazan ayı bereket ayı derler herkesi ayrı bir telaş alır,fırın önlerinde pide için sırada bekleyenler,ezanın herzamankinden biraz daha anlamlı olarak beklenilmesi,ailelerin,akrabaların hep birlikte iftar sofrasına oturup oruçlarını açmaları,insanların birbirlerine olan yardımları çok güzel bir bağ oluşturuyor.Dilerim herkesin niyetleri kabul olsun.

Yoğun iş temposundan vakit bulamadığım için sizlerden biraz ayrı kaldım ve bu özlemi bitirmek için ilk tarif olarak eşimin akşam yemeği için hazırlamış olduğu bu hafif iftar yemeğini sizlerle paylaşmak istedim:) tabağın sunumunu görünce çok sevindim ve hemen resmini çekmeliyim dedim.


Malzemeler:


2 adet levrek balığı
2 adet domates
2 adet patates
2 adet sivri biber
5 dş sarımsak
2 adet soğan
2 yk.sıvıyağ
tuz

Yapılısı:




balıklar iyice temizlenip yıkandıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine konulur.sonra balığın etrafına diğer sebzelerin kabukları soyulur ve doğranarak dizilir göz kararı tuz serpilir.ve 180 derece ısıtılmış fırına verilir.yaklaşık 40 dk kadar pişmesi için beklenilir.

Hiç yorum yok: