Malzemeler
5 adet patates haşlanmış ezilmiş
3 havuç rendelenmiş
1 su bardağına yakın haşlanmış bezelye
maydanoz
yoğurt,mayonez
tuz,kırmızı biber,sıvıyağ
Yapılışı
haşlanmış patatese tuz ,karabiber,1 y.kaşığı sıvıyağ eklenip iyice ezilir,tortu kalmıcak şekilde.diğer yanda yoğurt ve mayonez karıştırılır.rendelenmiş havuç tavada bir iki dakika kadar çevrilir.kenarda soğutulur.sonra sırayla borcama patates havuç bezelye,yoğurtlu karışım bunun üzerine de doğranmış maydanoz konulur ve kırmızı biberle süslenip dilimleyerek servis yapabiliriz.
2 yorum:
offf offf dokturmus yıne benım ablamm goruntu super tadıda super emınımmmm:)ellerın dert gormesınn:)
saol bitanem senin bulgurlu tarifini yapacağım birgün onun tadını da ben unutmadım hala..
Yorum Gönder