1 Haziran 2008 Pazar

PATATESLİ BÖREK


Malzemeler


2 Adet yufka

3 adet patates haşlanmış ezilmiş

1 yumurta
1 çay bardağı süt

yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz,karabiber,kırmızı biber

Yapılışı

1.yufka düz bir yere serilir ve üzerine 1 yumurta,süt,sıvıyağ,tuz karışımı sürülür,diğer yufka bunun üzerine serilir.diğer bir yanda ezilmiş patatesin içine biraz tuz,karabiber,kırmızı biber katılıp karıştırılır.yufka ilk önce 4 e bölünür sonra 4 e bölünen yerden yine ikiye bölünmek üzere kesilir üçken bir şekil olması için .sonra kalın yerine patatesli karışım konulur ve kenarlar kıvrılarak sarılır bu işlem herbiri için yapılır üzerine kalan yumurtalı karışım sürülür ve çörek otu serpilip yağlanmış tepsiye dizilir ve fırına verilir. üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: