30 Nisan 2008 Çarşamba

ŞEHRİYE ÇORBASI


Malzemeler;


2 fincan arpa şehriyesi

domates salçası varsa biber salçası

su,sıvı yağ,tuz,kırmızı biber

maydanoz

(varsa tavuk suyu veya bulyonu kullanabilirsiniz)
Yapılışı:



Tencereye 2 y.k.salça konulur sonra göz kararı su ilave edilerek salça inceltilir.tuzu ve sıvı yağı ilave edilir ve kaynamaya bırakılır kaynayınca tavuk suyu ilave edilir ardındanda şehriyeler konur 15 dk kadar kaynamada bırakılır şehriyeler arada bir karıştırılır seyhriyeler tencereye yapışmasın diye.şehriyeler piştikten sonra az miktar arzuya göre doğranmış maydanoz ilave edilir ve kırmızı biber ile servis yapılır.


AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: