14 Mart 2009 Cumartesi

KADINBUDU KÖFTE


Malzemeler
500 gr kadar kıyma
1 baş kuru soğan
bi dal yeşil soğan
1 su bardağı kadar pirinç
doğranmış maydanoz
biemiktar sıvıyağ
2 su bardağı su
1 yumurta (sarısı ve beyazı birlikte çırpılır)
1 subardağı kadar un
tuz,kırmızı biber,karabiber
Yapılışı
Yıkanmış pirinçlere tuz,1 kaşık sıvıyağ katılarak haşlanmaya bırakılır.diğer yandan tavaya doğranmış kuru soğan konup kavrulur sonra kıyma da katılıp kavrulaya devam edilir.içerisine baharatlar katılıp ocaktan alınır.soğumaya bırakılır.pirinçler haşlandıktan sonra soğumaya bıkılır.malzemeler soğuk iken pirinç ve kıymalı karısıma yeşil soğan ve doğranmış maydanoz ilave edilir ve yoğrularak köfte şekli verildikten sonra önce yumurta sonra una batırılarak önlü arkalı kızmış yağda kızartılır ve servis tabağına alınır.
yanına ek servis olarak fırında patates yapabilirsiniz.kabuklu patatesler iyice yıkanır ve çok az sıvıyağ ve arzuya göre baharatlar katılarak fırında pişmeye bırakılır.

2 yorum:

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Cok severim kadinbudu kofteyi. Ellerine saglik nefis gorunuyor!

mavi sofra dedi ki...

beğendiğine sevindim düşbahçesi teşekkür ederim :)