4 Ocak 2009 Pazar

ELMALI KURABİYE


Geçenlerde çok sevdiğim emine ablamı görmeye gittiğim de herzamanki gibi döktürmüş el mağrifetlerni göstermişti ikramlarının içinde çok sevdiğim bi kurabiye gördüm :) ne zamandır bu kurabiyeyi yapmamıştım onun için tarifi sitemde yayınlamaya karar verdim herşey nefisti tekrar ellerine sağlık ablacım ...


Malzemeler

250 gr. margarin yumuşamış
3,5 su bardağı un
3.5 yemek kaşığı pudraşekeri
1 kabartma tozu
1 çarbardağı yoğurt

İç Malzeme
2 adet tatlı elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz içi

Yapılışı

Un, pudraşekeri ve kabartma tozunu eleyip karıştırın.Oda ısısında yumuşamış margarin ve yoğurdu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Elmaları rendeleyip tarçın ve ceviz içi ile karıştırıp tavada kavurun ve soğumaya bırakın.Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp her birini çok kalın olmıcak şekilde açın açın.Ortalarına elmalı harçtan koyup şekildeki gibi sarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Fırından alıp pudra şekeri serpip servis yapın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yya kurabiyeler acayip lezzetli gözüküyo çayın yanındada harika olur, ama yokkk yemicemm..:))
ellerine sağlık canım, sbl.