14 Haziran 2008 Cumartesi

TAVUKLU PİLAV


Mevlitlerimizin vazgeçilmez ikramı olan bu pilavın tadı bir başka.yine bir hafta sonu akşam yemeğinde ne yapsam diye düşünürken bu leziz pilav geldi aklıma.evt sonucunu görüyorsunuz afiyet olsun ...

Malzemeler

2 su bardağı yıkanmış pirinç
1 tavuk göğsu haşlanmış didiklenmiş(haşlama suyunu dökmüyoruz pilav için kullanacağız)
1 su bardağı kadar haşlanmışnohut
sıvıyağ,margarin,tuz,su

Yapılışı

Tencereye 1 kaşık margarin 2-3 kaşık sıvıyap konur ve margarin eriyinceye kadar beklenir daha sonra yıkanmış pirinç eklenip biraz kavrulur sonra tuz,1 s.bardağı kadar tavuk suyu ile birlikte kaynamış 3 s.bardağı su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır ve pirinçlerin üzeri göz göz oluncaya kadar pişirilir.ve nohutlar ilave edilir ve pilav demlenmeye bırakılır.demlendikten sonra derin br kaba ilk önce didiklenmiş tavuk sonrada bi miktar pilavımızdan koyup servis tabağına ters çevirerek şekillendirip ikram edelim.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

yıne mı?yıne mi?yıne mi?demekten kendımı alamıyoruumm:)çok şahanee gorunuyorr:)allah senı ve tarıflarını bızden eksık etmesın :)

mavi sofra dedi ki...

saol didemcim amin hepimizi inşallah

Adsız dedi ki...

yaa annem ne zamandır pırınç pılavı yapmıyorr yaptıgı zamanda mubarekk herguunn:)ama ben ozledıımm artıkk.hele kı tavuklu pılavı ,o yuzden hergun burayı zıyaret edıp senn bu nefıs gorunuen pılavına bakıp ozlem gıderıyoruum:))))